Opeenstapeling tegenslagen brengt Van Gaal terug bij af

Reacties

Van titelaspiraties tot nieuwe blessures en beschamende nederlagen: Manchester United heeft wederom turbulente weken achter de rug. Een nieuwe sportieve crisis is geboren.

Opeenstapeling tegenslagen brengt Van Gaal terug bij af

Het is nog maar twee weken geleden dat United in eigen huis imponeerde tegen Stoke City. De 3-0 zege gaf Van Gaal hoop, zo liet hij duidelijk blijken. De manager dacht zelfs aan een comeback in de titelrace. 'We sprankelden echt tegen Stoke City, terwijl dat een ploeg was die goed in vorm was. Het is nu aan ons om een serie zeges neer te zetten. Als we van Chelsea winnen begint ons seizoen helemaal opnieuw. Dan kunnen we weer echt mee gaan strijden.'

Een sterke serie neerzetten blijkt echter al het hele seizoen teveel gevraagd voor The Mancunians. De ploeg van Van Gaal boekte in de competitie nog geen enkele keer drie achtereenvolgende zeges en ook het optreden tegen The Potters kreeg geen passend vervolg. Een late goal van Chelsea-spits Diego Costa bezorgde manager Guus Hiddink een punt (1-1) en luidde bij collega Van Gaal een nieuwe crisisperiode in. De zoveelste van deze jaargang.

De nederlaag op bezoek bij Sunderland een week later vormde namelijk het startsein voor een nieuwe rampweek voor Van Gaal en co. De manager erkende na afloop van het duel met The Black Cats dat het bereiken van de vierde plaats, die recht geeft op Champions League-voetbal, steeds moeilijker wordt. 'Het wordt nu erg lastig. We hebben vijf punten weggegeven in de laatste twee duels', klonk het acht dagen nadat Van Gaal zijn titelaspiraties uitsprak.

De trainer wordt echter niet alleen geteisterd door sportieve tegenslagen. Ook deze week liep de ziekenboeg van United weer verder vol. Aanvoerder Wayne Rooney haakte af in aanloop naar het bezoek aan FC Midtjylland met een knieblessure, die de aanvaller volgens Engelse media zo'n zes weken aan de kant houdt. Tot overmaat van ramp viel doelman David De Gea tijdens de warming-up voor het Europa League-duel uit. Een scan moet duidelijkheid geven over de ernst van de kniekwetsuur van de Spaanse goalie. Het is het veertiende blessuregeval voor The Red Devils.De aanloop naar de wedstrijd in Denemarken had veel weg van een nachtmerrie.

Dat terwijl de Europa League een van de beperkte kansen op een prijs vormt voor United, dat wel nog in het toernooi om de FA Cup zit. Ook de kansen op succes in Europees verband kregen donderdagavond echter een flinke knauw. Na de openingsgoal van Memphis Depay zorgde Midtjylland voor de ommekeer. Matchwinnner Paul Onuacho strooide na afloop nog wat zout in de wond. 'We hadden meer verwacht van Manchester United.'

Van Gaal haalde na afloop de wet van Murphy aan om de meest recente nederlaag te verklaren. Het is de werklust van de spelers die voor een zeldzaam lichtpunt  vormt. Aan de mentaliteit ligt het niet. 'Daar heeft het niets mee te maken, al mijn spelers geven alles.' Ook maandag zal de mentale weerbaarheid van United weer getest worden, als Shrewsbury Town de tegenstander is in de achtste finale van het FA Cup-toernooi. De League One-club zal ongetwijfeld bloed ruiken, zoals iedere opponent van United dat de laatste weken doet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.