'Op de goede weg als PSV slechte duels gaat winnen'

Mark van Bommel liet zich na het maken van de beslissende 2-0 tegen VVV-Venlo even gaan tegen het eigen publiek. De supporters lieten op hun beurt hun onvrede blijken over het zwakke spel van PSV.

'Ik was boos', gaf Van Bommel na afloop toe tegenover Eredivisie Live. 'Vandaag speelden we een hele slechte wedstrijd. We maakten weliswaar al snel een doelpunt waardoor we rustiger konden voetballen. Maar we probeerden het juist te forceren. Het was heel erg slecht.'

Met het nodige geluk maakte Van Bommel de 2-0 in de slotminuten uit een vrije trap, toen VVV-doelman Niki Mäenpää volledig mis zat. 'Het publiek heeft kritiek, maar ze moeten uiteindelijk wel begrijpen dat we gewoon hebben gewonnen. Als we nu ook al slechte wedstrijden gaan winnen zijn we op de goede weg.'

'Het publiek hoort bij ons, we spelen samen. We spelen in één stadion en zijn allemaal voor PSV, dan moeten ze ook begrijpen dat het niet iedere week top kan zijn. We creëerden weinig kansen tegen een compact spelend VVV. Maar dan moeten we ook tevreden zijn dat we met 2-0 winnen, ook al was het geen leuke avond.'

LokhoffBij VVV-Venlo was trainer Ton Lokhoff allesbehalve tevreden. 'We zijn PSV vergeten pijn te doen, terwijl we daar wel de ruimte voor kregen. Zijn scoren in de tweede en in de laatste minuut, dat zegt misschien wel genoeg. We hebben nagelaten met durf te voetballen, vooral in de eerste helft. Er had namelijk meer ingezeten.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.