Zwak PSV blijft koploper na overwinning op VVV-Venlo

PSV blijft de koploper in de Eredivisie. Ondanks een matige prestatie tegen VVV-Venlo wonnen de Eindhovenaren (2-0). Ola Toivonen maakte na lang blessureleed zijn rentree namens PSV.

De thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo was wedstrijd nummer 1913 van PSV in de Eredivisie. Een bijzonder gegeven, aangezien PSV is opgericht op 31 augustus 1913 en dit jaar zijn honderdjarig bestaan viert. Memphis Depay hielp de Eindhovenaren al snel aan een voorsprong door al na drie minuten de trekker over te halen. De jonge aanvaller, die zijn eerste basisplaats kreeg in de Eredivisie, werd bediend door Jürgen Locadia en rondde simpel af.

De supporters schreeuwden al snel om tien doelpunten na de vroege openingstreffer, maar in plaats daarvan speelde PSV met de rem erop. Waar VVV-Venlo al helemaal weinig te zeggen had, hield PSV het tempo veel te laag om de Limburgers al snel de doodssteek toe te dienen. Het leidde tot een slordig schouwspel, waarbij er weinig te genieten was voor het publiek. Het spelbeeld bleef negentig minuten lang hetzelfde. PSV had het meeste balbezit en speelde de bal rustig rond. Daarentegen werd VVV-doelman Niki Mäenpää maar weinig getest; grote mogelijkheden voor PSV bleven uit. Vlak voor tijd ontstond er nog een hachelijk moment toen invaller Yuki Otsu op Boy Waterman af kon, maar de doelman zat er uiteindelijk goed bij.

Pas in de negentigste minuut gooide Mark van Bommel de wedstrijd in het slot, al lag dat vooral aan een verschrikkelijke blunder van Mäenpää. Een vrije trap van de middenvelder ging recht door het midden, maar de doelman van VVV zag de opstuitende bal via zijn lichaam in het doel belanden.

Ondanks de slechte wedstrijd was er na een uur wel goed nieuws te bespeuren. Ola Toivonen maakte na vijf maanden blessureleed zijn rentree op de voetbalvelden en kreeg een groot applaus van het publiek. PSV blijft koploper met 53 punten uit 25 duels, terwijl VVV-Venlo zeventiende blijft.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.