Oosting weigert de handdoek te gooien na ruime nederlaag in Turkije

FC Twente kreeg donderdag een behoorlijke nederlaag te verwerken tegen Fenerbahçe. Joseph Oosting zag zijn ploeg na rust met tien man kopje onder gaan in het Şükrü Saracoğlu-stadion. De trainer blijft strijdbaar.

Fenerbahçe
Fenerbahçe
5 - 1
FC Twente
FC Twente

‘Het ging volgens plan. Ik vond dat we het in de eerste helft heel goed deden. We waren rustig aan de bal en konden onder de druk van Fenerbahce uit voetballen. We kwamen verdiend op 0-1 en hadden 0-2 kunnen maken. Uiteindelijk krijgen we uit een afgeslagen corner de 1-1 tegen. Maar het breekpunt in de wedstrijd was wel de rode kaart in de eerste helft', analyseert Oosting op de website van zijn werkgever.

‘Het absolute kantelpunt in de tweede helft was de 3-1. De uitslag van 5-1 vind ik wel te geflatteerd. Ik vind dat we meer verdiend hadden, ook als je ziet hoe we hier gestreden hebben.’ En de coach blijft strijdbaar ook. ‘Ik ben een type trainer en mens dat denkt in kansen. We gaan er gewoon voor, ondanks dat dit een hele lelijke uitslag is voor ons. We gaan er nog steeds alles aan doen om het recht te zetten, maar het zal wel lastig worden.’