Oosterwijk keert na 'goed gesprek' terug in selectie NAC

Reacties

Jari Oosterwijk is in genade aangenomen bij NAC Breda. Maandag werd hij nog uit de selectie gezet nadat hij vol onbegrip reageerde op zijn reserverol voor het Jupiler League-treffen met FC Dordrecht. Na een goed gesprek mag Oosterwijk nu weer aansluiten bij de selectie.

Oosterwijk keert na 'goed gesprek' terug in selectie NAC

De 21-jarige Oosterwijk werd pas enkele dagen gehuurd van FC Twente toen hij afgelopen vrijdag al zijn debuut maakte tegen FC Den Bosch. Hij scoorde meteen door een strafschop binnen te schieten, maar toch verloor de ploeg uit Breda met 2-1 van de Bosschenaren.

Toen Oosterwijk enkele dagen later te horen kreeg dat hij niet in de basis zou staan tijdens het treffen met FC Dordrecht reageerde hij weinig begripvol. Iets dat bij trainer Stijn Vreven in het verkeerde keelgat schoot. Deze zette Oosterwijk op zijn beurt uit de selectie.

'Na het verlies in Den Bosch wilde ik niets liever dan maandag in eigen huis, samen met mijn ploeggenoten, laten zien dat die wedstrijd een incident was. Toen de trainer vertelde dat ik niet in de basis zou staan, was ik daarom erg teleurgesteld. Die teleurstelling heb ik op een verkeerde manier geuit', reageert Oosterwijk woensdag op de clubsite.

Vreven wil vooral vooruitkijken na het incident. 'We hebben een goed gesprek daarover gevoerd en ik vertrouw erop dat Jari gaat vechten voor zijn plek en dit seizoen nog belangrijk kan zijn voor NAC. Een jonge speler moet ook de ruimte krijgen om te leren en zichzelf te ontwikkelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.