Ook Sunderland morst punten

Ook Sunderland kan niet in het spoor van Manchester United blijven. Hekkensluiter Bradford City hield de nummer twee van het Premiership op 0-0. Robert Molenaar was de man of the match.

Sunderland maakte de status van runner up niet waar. Bradford City, dat alle zeilen moet bijzetten om niet kansloos te degraderen, was niet veel minder dan de nummer twee in het Premiership. De ploeg van Robert Molenaar kon in aanvallende zin geen vuist maken, en was noodgedwongen aangewezen op de achterhoede. De verdediging hield echter stand, zeker ook omdat Sunderland weinig raffinement tentoonspreidde. Molenaars directe tegenstander Niall Quinn was een aantal keren dichtbij een doelpunt, maar de Ierse spits bleef zonder treffer. Molenaar speelde een prima partij, hetgeen hem de prijs van Man of the match bracht. 'Zij zetten veel druk, maar we gingen daar goed mee om. Het is zo moeilijk te spelen tegen Niall Quinn in het bijzonder', zei Molenaar na afloop.

Namens Bradford kreeg Dean Windass een ideale mogelijkheid om tegen de verhouding in Bradford op voorsprong te schieten. Voor een leeg doel raakte hij echter het zijnet. Maar de kansen voor Bradford waren op een hand te tellen. Sunderland deed daarvoor weinig onder, want de ploeg van manager Peter Reid was niet bij machte het sterke defensief-blok te slechten. Daarom verdiende het geen overwinning, zoals Bradford op basis van onverzettelijkheid wel een punt verdiende.

Bekijk hier al onze video's