Ook Ruiter moet streep zetten door bekerfinale met Utrecht

Reacties

Na Yassin Ayoub moet ook Robbin Ruiter de KNVB-bekerfinale van komende zondag missen. De doelman van FC Utrecht ondergaat donderdag een operatie aan zijn linkerhand. Ook Ayoub moet worden geopereerd.

Ook Ruiter moet streep zetten door bekerfinale met Utrecht

Utrecht had nog de hoop dat Ruiter zondag in De Kuip tegen Feyenoord met een speciale handschoen in actie kon komen. Op de training van deze week bleek echter dat de 29-jarige sluitpost door zijn handblessure toch niet kan spelen. In plaats van de bekerfinale moet Ruiter zich laten opereren. Hij is daardoor voorlopig niet inzetbaar.

Dat gold al voor Ayoub. De operatie die de 22-jarige middenvelder eigenlijk pas komende zomer zou ondergaan, is daarom naar voren geschoven. De voormalige jeugdinternational was door een liesblessure de rest van het seizoen niet meer inzetbaar. De ingreep die hij maandag ondergaat, is aan zijn buikwand.

Ayoub en Ruiter waren met respectievelijk 27 en 34 officiële optredens vaste waardes in het elftal van trainer Erik ten Hag, dat woensdag in de Eredivisie met 2-0 van De Graafschap verloor. De Domstedelingen staan voorlopig nog vijfde, maar kunnen Heracles Almelo mogelijk nog langszij zien komen als dat van Feyenoord wint.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.