FC Utrecht rekent op Ruiter in KNVB-bekerfinale

Reacties

FC Utrecht gaat ervan uit dat Robbin Ruiter zondag in de KNVB-bekerfinale tegen Feyenoord gewoon tussen de palen staat. De keeper liep ruim twee weken geleden in het competitieduel met Heracles Almelo een handbreuk op en is sindsdien uit de roulatie. Met een speciale handschoen denkt Ruiter te kunnen spelen in De Kuip.

FC Utrecht rekent op Ruiter in KNVB-bekerfinale

In de Eredivisie is Filip Bednarek zijn vervanger, de Pool zal woensdagavond ook het doel verdedigen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. 'De hoop en verwachting is Robbin zondag gaat halen. Hij heeft al met die handschoen getraind', zegt FC Utrecht-trainer Erik ten Hag. 'Het gaat niet zonder pijn.' Hoewel Ten Hag tevreden is over Bednarek, is zijn elftal gebaat bij de ervaring van Ruiter, die hij schaart onder de vier beste keepers van Nederland.

'Filip heeft zich geweldig ontwikkeld, hij heeft alleen nog geen ervaring maar wel het potentieel een goede Eredivisiekeeper te worden. Dat heeft hij de afgelopen twee wedstrijden wel laten zien', aldus Ten Hag. Het contract van Bednarek, die vorig jaar zomer transfervrij overkwam van FC Twente, loopt af na dit seizoen. Ten Hag: 'Wij zullen er alles aan doen hem te behouden. Dat weet hij zelf ook.'

Heel Utrecht leeft weliswaar toe naar de bekerfinale, maar eerst wacht woensdagavond het cruciale duel met De Graafschap. De ploeg wil er alles aan doen vierde te worden en zelfs de derde plaats is nog haalbaar. Feyenoord staat nu derde. Bij verlies in de cupfinal is de vierde plaats ook goed voor directe plaatsing voor de Europa League. 'Als we van De Graafschap winnen, zitten we in ieder geval in de play-offs', weet Ten Hag.

Dan is het eerste doel bereikt. 'Voor mijn gevoel hebben de spelers de juiste focus voor deze wedstrijd. Je kunt natuurlijk niet met de handrem erop spelen. Wij zijn maar FC Utrecht, hè', blijft de coach realistisch. 'En wij spelen ook nog tegen een ploeg die vecht voor die laatste strohalm, om erin te blijven. En wij willen dus zelf vierde worden. Dus genoeg belangen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.