Ook PAOK mogelijke opponent van Ajax in Champions League

Reacties

Ook de laatste mogelijke tegenstander van Ajax in de derde voorronde van de Champions League is bekend. PAOK Saloniki won de play-offs in Griekenland om de tweede plek en is daardoor ook een van de mogelijke opponenten van Ajax.

Ook PAOK mogelijke opponent van Ajax in Champions League

Steaua Boekarest (Roe), AS Monaco (Fra), Young Boys (Zwi) en FK Rostov (Rus) waren tot vandaag de vier mogelijke tegenstanders voor Ajax. PAOK kwam daar vanavond bij. Omdat Ajax geplaatst is voor de derde voorronde van het miljoenenbal ontloopt de ploeg van trainer Peter Bosz Shakhtar Donetsk (Oek), Anderlecht (Bel), Fenerbahçe (Tur) en Sparta Praag (Tsj) (zie onderstaande tabel).

Als Ajax het tweeluik in de derde voorronde winnend afsluit is de Nederlandse nummer twee ook voor de play-offs geplaatst. Daardoor ontloopt Ajax dan sterke ploegen als FC Porto (Por), Manchester City (Eng) en Villarreal (Spa).

Bekijk in onderstaande tabel welke ploegen eventueel wel als tegenstander uit de bus zouden kunnen komen. Alleen AS Roma (Ita) en Borussia Mönchengladbach (Dui) kunnen wat dat betreft al ingevuld worden. De andere ploegen zullen voortkomen uit de derde voorronde.

Als Ajax zich daadwerkelijk plaatst voor de Champions League zou de ploeg in Pot 3 terecht komen bij de loting voor de poulefase. Landskampioen PSV heeft een slechter coëfficiënt en komt mogelijk in Pot 3 of 4. Lees over dat laatste hier meer.

Mogelijke loting Ajax in voorronden Champions League
DERDE VOORRONDE
Pot 1 Pot 2
Shakhtar Donetsk (Oek) Steaua Boekarest (Roe)
AJAX AS Monaco (Fra)
Anderlecht (Bel) BSC Young Boys (Zwi)
Fenerbahçe (Tur) PAOK Saloniki (Gri)
Sparta Praag (Tsj) FK Rostov (Rus)
PLAY-OFFS
Pot 1 Pot 2
Manchester City (Eng) Anderlecht (Bel)
FC Porto (Por) Borussia Mönchengladbach (Dui)
Shakhtar Donetsk (Oek) AS Roma (Ita)
Villarreal (Spa) Fenerbahce (Tur)
AJAX Sparta Praag (Tsj)

* clubs waarvan de namen cursief staan in de tabellen zijn nog niet zeker van een plek in die desbetreffende ronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.