Olympique Lyon heeft al voor de zevende keer op rij niet gewonnen. Voor de ploeg met Memphis Depay ging het tegen Nantes opnieuw mis, waardoor de druk op Sylvinho al tot flinke hoogte stijgt.

0 - 1
Nantes
Nantes

De voormalige verdediger heeft de leiding bij het nieuwe project in Lyon. Daarin is Juninho ook bepalend als de nieuwe technisch directeur en president Jean-Michel Aulas heeft een stapje terug gedaan door minder in de Franse media op te duiken. De start is op zijn zachtst gezegd stroef.

Lyon won zijn eerste twee wedstrijden nog overtuigend van AS Monaco (0-3) en Angers (6-0), maar daarna was er snel de terugval. Sylvinho koos ervoor veel te rouleren, zelfs met bepalende spelers als Houssem Aouar en Memphis Depay. Laatstgenoemde zat tegen Amiens negentig minuten op de bank en viel midweeks tegen Stade Brest in het laatste halfuur pas in. Opnieuw verspeelde Lyon toen punten. Het 2-2 gelijkspel bij Brest zorgde voor nog meer druk zaterdagmiddag.

Door het rouleren en gebrek aan vastigheden klonk de kritiek dat er nog weinig lijn zit in het aanvalsspel van Lyon. Tegen Nantes slaagde de ploeg er ook niet in te domineren. In de eerste helft kreeg de thuisploeg nog wel de meeste kansen, met name voor vlak voor rust was er gevaar via Memphis en Bertrand Traoré.

Een doelpunt bleef uit voor Lyon en in de 59ste minuut ging het defensief weer mis. Linksback Fernando Marcal ging in zijn eigen strafschopgebied vreselijk in de fout in een duel met Samuel Moutoussamy. Met veel geluk ging de bal over doelman Anthony Lopes heen: 0-1. Het wisselen van Sylvinho om een slotoffensief op gang te brengen had niet het gewenste effect.

Zo werkt Lyon in een crisissfeer toe naar de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig komende woensdag. Positief voor Memphis is dat hij zich nog lijkt te onttrekken aan de malaise, met vijf goals na acht duels. Kenny Tete zat tegen Nantes niet bij de selectie.