Ook De Kock treedt terug als commissaris KNVB

Reacties

Johan de Kock treedt terug als commissaris van de KNVB. Daarmee volgt de oud-verdediger het voorbeeld van voorzitter Johan Lokhorst en Ger Vermeulen.

Ook De Kock treedt terug als commissaris KNVB

Simon Kelder en Henk Kivits blijven wel aan tot de volgende algemene vergadering betaald voetbal op 29 november.

'De interne en externe machtsstrijd, de aanhoudende druk en de daarbij gepaard gaande discussies, die op geen enkele wijze voetbal gerelateerd zijn, hebben mij deze beslissing doen nemen', verklaart De Kock zijn terugtreden.

'In mijn zeventienjarige loopbaan als betaald voetballer ben ik zelden voortijdig gewisseld, dit voelt als een verlies. De overgebleven commissarissen van de KNVB wens ik veel wijsheid en sterkte in de voorzetting van de lopende zaken. Ik ben ervan overtuigd dat de ingeslagen weg naar een open en publieksvriendelijke KNVB, waarbij meer transparantie en servicegerichtheid, uiteindelijk zal leiden tot een optimale voetbalorganisatie.'

De rvc van de KNVB lag onder vuur door onder meer de procedure rond de aanstelling van Gijs de Jong als opvolger van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Nadat de Eredivisie-clubs hun vertrouwen in de rvc opzegden, werd dit besluit opgeschort. KNVB-voorzitter Michael van Praag, die formeel geen zeggenschap heeft over de rvc, riep de commissarissen onlangs op hun conclusies te trekken.

Om de vacatures in de rvc zo snel mogelijk in te vullen acht het bestuur betaald voetbal het noodzakelijk om een buitengewone algemene vergadering betaald voetbal te beleggen. Deze vindt op 13 oktober plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.