Ook Cole kiest voor avontuur in Verenigde Staten

Reacties

Na liefst achttien seizoenen op de Engelse velden gaat Joe Cole na dit seizoen het avontuur aan in de Verenigde Staten. NASL-club Tampa Bay Rowdies neemt de 34-jarige middenvelder transfervrij over van Coventry City, waar zijn contract afliep.

Ook Cole kiest voor avontuur in Verenigde Staten

Cole nam in januari al definitief afscheid van de Premier League door na een korte huurperiode de overstap te maken van het inmiddels gedegradeerde Aston Villa naar de League One-club. Na 22 duels voor Coventry vindt de 56-voudig international het nu tijd om in Amerika verder af te bouwen. 'Ik heb altijd in mijn hoofd gehad dat ik op een zeker moment in mijn leven in de Verenigde Staten wilde spelen. Maar ik kom hier niet om vakantie te vieren. Ik wil wedstrijden winnen', zegt Cole op de clubwebsite.

Bij de NASL-club staat Cole tot het einde van 2017 onder contract, met een optie voor nog een jaar. 'Joe is een fantastische speler', vertelt hoofdtrainer Stuart Campbell. 'Cole heeft meer WK's gespeeld dan Gary Lineker, won meer landstitels dan Bryan Robson en meer FA Cups dan David Beckham. Hij heeft een carrière om trots op te zijn en is een geweldige gozer. Tijdens onze gesprekken viel mij Joe's liefde voor het spelletje op en hoe graag hij wil winnen.'

Winnen heeft Cole in zijn loopbaan al vaak gedaan. In zeven seizoenen met Chelsea won de ex-speler van verder West Ham United, Liverpool en Lille liefst drie landstitels, drie FA Cups, twee League Cups en twee Engelse Super Cups. Cole speelde in totaal 378 Premier League-duels, waarin hij 47 keer scoorde. Hij volgt zijn generatiegenoten Steven Gerrard (Los Angeles Galaxy) en Frank Lampard (New York City) met de stap naar de Verenigde Staten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.