Ook B-ploeg Brazilië wint, Costa Rica naar huis

Reacties

Op het WK voor vrouwen in Canada heeft Brazilië ook de laatste groepswedstrijd gewonnen. Costa Rica werd niet alleen verslagen met 1-0, maar greep ook naast een ticket voor de volgende ronde doordat Zuid-Korea won van Spanje.

Ook B-ploeg Brazilië wint, Costa Rica naar huis

Omdat Brazilië na twee zeges al zeker was van de groepswinst, spaarde het in de laatste poulewedstrijd diverse vaste krachten. Mede daardoor was het tot de 83ste minuut wachten totdat Raquel Fernandes (foto) het enige doelpunt maakte. Daardoor volgt voor Brazilië nu in de volgende ronde een treffen met Australië. Net als tegen Costa Rica is Moncton dan de speelstad.

Zuid-Korea vocht zich tegen WK-debutant Spanje knap terug na een 0-1 achterstand. Veronica Boquete had de Spaanse vrouwen na een half uur op voorsprong gezet. Door goals van Soh-Yun Cho en Soo-Yun Kim in de tweede helft dwongen de Aziatische dames alsnog een 2-1 zege af en daarmee een plek in de volgende ronde als nummer twee van de poule. In de achtste finale treffen zij nu Frankrijk.

Costa Rica werd uiteindelijk met twee punten derde in Groep E en kwam daardoor niet in aanmerking om als een van de vier beste nummers drie alsnog naar de knock-outfase te mogen. Spanje eindigde als vierde met slechts één puntje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.