Ook Boilesen meldt zich geblesseerd af bij Denemarken

Reacties

Denemarken kan tijdens de EK-kwalificatieduels met Albanië (thuis) en Armenië (uit) geen beroep doen op Nicolai Boilesen. De verdediger van Ajax heeft het trainingskamp geblesseerd verlaten.

Ook Boilesen meldt zich geblesseerd af bij Denemarken

Dat is een flinke tegenvaller voor bondscoach Morten Olsen, die maandag al een afzegging kreeg van PSV'er Simon Poulsen. Riza Durmisi van Brøndby IF is daardoor nog de enige linksback in de selectie van Denemarken, dat de EK-kwalificatiecampagne vrijdag vervolgt tegen Albanië.

Denemarken bezet na vijf van de acht wedstrijden de tweede plaats in Groep I met tien punten, twee minder dan koploper Portugal. Albanië heeft ook tien punten, maar speelde een wedstrijd minder. De eerste twee landen per poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK, terwijl de nummer drie play-offs speelt.

Boilesen is op een zijspoor beland bij Ajax, waar hij nog een jaar onder contract staat. Maar voor de Deen is er geen concrete aanbieding gekomen. 'Ik heb altijd gezegd dat ik het wilde proberen op een hoger niveau', liet hij maandag weten. 'Ik heb gekeken naar de vier, vijf beste competities. Ik heb daarbij altijd gezegd dat mij het land niet uitmaakt, ik moet een goed gevoel hebben bij de club. Er is nog niets gekomen.'

Onduidelijk is nog met wat voor blessure Boilesen kampt en hoe lang de 23-jarige verdediger uit de roulatie is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.