Ook bij NEC overbodige Sleegers trekt naar Venlo

Reacties

Joey Sleegers (22) werd vorig jaar zomer door NEC opgepikt bij Feyenoord, waar hij op een zijspoor was beland. Amper twaalf maanden en negentien Eredivisie-optredens later stallen de Nijmegenaren de aanvallende middenvelder in de Jupiler League bij VVV-Venlo.

Ook bij NEC overbodige Sleegers trekt naar Venlo

In de Eerste Divisie vierde Sleegers zijn grootste successen. Als Feyenoord-huurling bij FC Eindhoven kreeg hij in het seizoen 2014/15 een Bronzen Stier als Beste Speler van de derde en vierde periode en een Gouden Stier als Beste Talent van het Seizoen.

Een basisplaats kon hij in de zomer die daarop volgde niet veroveren bij zijn Rotterdamse broodheer. Feyenoord bleek bereid hem van de hand te doen en verkocht hem aan NEC.

Vorig seizoen moest hij het daar onder de inmiddels naar FC Groningen vertrokken trainer Ernest Faber stellen met achttien competitieduels, waarin hij één keer het net vond. Dit seizoen kwam hij onder Peter Hyballa slechts 27 minuten in actie. De Duitse hoofdcoach gunde hem een invalbeurt tegen het gepromoveerde Go Ahead Eagles (2-2).

'Zoals elke speler wil ik graag spelen en die kans is bij VVV-Venlo een stuk groter dan bij NEC', licht Sleegers zijn overstap toe op de clubsite van de Limburgers. 'In mijn tijd bij FC Eindhoven heb ik veel Jupiler League-ervaring opgedaan en ik weet wat er gevraagd wordt in die competitie. Hopelijk kan ik die ervaring ook bij VVV-Venlo gebruiken.'

Bekijk hier het transferoverzicht van NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.