Ook AZ het slachtoffer van nederlaag Ajax bij Rostov

Reacties

De blamage van Ajax op bezoek van FK Rostov in de laatste voorronde van de Champions League heeft ook nadelige gevolgen voor AZ. De Alkmaarders zitten hoogstwaarschijnlijk in pot 2 bij de loting voor de groepsfase van de Europa League.

Ook AZ het slachtoffer van nederlaag Ajax bij Rostov

Alleen als Olympiakos Piraeus, Shakhtar Donetsk of Anderlecht zich donderdagavond niet weet te plaatsen voor de poulefase in de Europa League en AZ doet dat wel, dan komt de ploeg van trainer John van den Brom alsnog in pot 1. Anderlecht verdedigt in eigen huis een 3-0 voorsprong tegen Slavia Praag, terwijl Olympiakos en Shakhtar op vreemde bodem al zeges boekten op respectievelijk FC Arouca (0-1) en Istanbul Basaksehir (1-2).

AZ speelt donderdagavond eerst nog thuis tegen Vojvodina Novi Sad, dat in eigen huis al met 3-0 verloor van de Nederlandse Europa League-opponent. De return begint om 20.00 uur in Alkmaar.

Ajax zit overigens wel in pot 1 bij de loting aanstaande vrijdag. Feyenoord, dat naast Ajax en AZ de enige andere Nederlandse Europa League-deelnemer is, zit hoogstwaarschijnlijk in pot 3.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.