'Onze verdedigers voldoende gewaarschuwd voor Balotelli'

Reacties

Woensdagavond staat niet alleen de achtste finale van Champions League tussen Atlético Madrid en AC Milan op het programma. Het is ook de tweestrijd tussen Mario Balotelli (foto) en Diego Costa. De sterspelers van respectievelijk Milan en Atlético zien dat echter anders.

'Onze verdedigers voldoende gewaarschuwd voor Balotelli'

'Atlético Madrid doet het uitstekend in de Primera División en heeft een sterke ploeg. Het is een wedstrijd tussen AC Milan en Atlético. En niet tussen Balotelli en Diego Costa, al is Costa wel een grote speler', zegt Balotelli, die dit seizoen tien keer trefzeker was in de competitie. Zijn laatste treffer was misschien wel de mooiste.

Tijdens het duel van afgelopen vrijdag met Bologna (1-0) bepaalde de Italiaan de eindstand met een schitterend afstandsschot. De rol van Milan in de Serie A lijkt met de huidige negende plaats uitgespeeld, in de Champions League is dat niet het geval. Balotelli verwacht dat trainer Clarence Seedorf zijn elftal klaarstoomt voor de dubbele confrontatie met de Madrilenen.

'We hebben gesproken over de huidige situatie binnen de ploeg en de dingen die ik moet doen op het veld. Seedorf is een echte winnaar, dat kun je aan alles merken', aldus Balotelli. 'Het is een genot om naar zijn verhalen te luisteren.'

Diego Costa viert een van zijn vele treffers in Estadio Vicente Calderón.
Diego Costa viert een van zijn vele treffers in Estadio Vicente Calderón.

Net als Balotelli heeft ook Diego Costa alle vertrouwen in een goed resultaat. 'Ik hou van grote wedstrijden. Atlético is een grote club en hoort dit soort wedstrijden te spelen', stelt Costa in de Spaanse media. De tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaanse centrumspits strijdt met zijn club om de titel én de Champions League. De productie van Costa tot dusver: 21 competitietreffers en vier doelpunten in het miljoenenbal.

Toch vlakt hij de kwaliteiten van Balotelli niet uit in de komende duels met Milan. 'Over de kwaliteiten van Balotelli bestaat geen twijfel', zegt Costa. 'Hij is een geweldige spits, één van de beste ter wereld. Onze verdedigers zijn voldoende voor hem gewaarschuwd en zullen er alles aan doen hem van scoren te houden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.