Onverzettelijk Real Madrid heeft record Barça in zicht

Reacties

Real Madrid hervat zondag de Spaanse competitie met een uitwedstrijd tegen Valencia (aftrap 17.00 uur). De Koninklijke won zijn laatste twaalf duels in La Liga en nadert langzaam maar zeker het Spaanse record van Barcelona.

Onverzettelijk Real Madrid heeft record Barça in zicht

De laatste keer dat Real Madrid punten verspeelde in de Spaanse competitie was op 13 september 2014, in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid (1-2). Daarna volgden dus twaalf opeenvolgende zeges met de alleszeggende doelcijfers 50-7.

Daarmee komt de recordreeks van Barcelona steeds meer in zicht voor de succesformatie van trainer Carlo Ancelotti. De Catalaanse grootmacht boekte in het seizoen 2010/11 zestien opeenvolgende zeges in de Spaanse topklasse. Dat is er eentje meer dan Real's beste reeks, die dateert van de jaargang 1960/61. Tussen 27 november 1960 en 12 maart 1961 zegevierde De Koninklijke vijftien keer op rij en maakte daarbij 57 doelpunten.

Na Valencia wachten voor Real Madrid de competitieduels met Espanyol (thuis), Getafe (uit) en Córdoba (uit). Winnen de Madrilenen al die duels, dan kunnen ze het Spaanse record van Barcelona op 1 februari in de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad verbeteren.

De huidige zegereeks van Real in La Liga maakt deel uit van een nóg langere serie overwinningen in alle officiële wedstrijden. Die reeks behelst inmiddels 22 competitieve zeges: behalve de twaalf overwinningen in competitieverband behaalde Real er verder zes in de Champions League, twee om de Copa del Rey en twee op het WK voor Clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.