Ontslagen architect van veelbesproken salonremise in België heeft alweer werk

Reacties

Het was bepaald niet de saaiste week in het leven van de Vlaamse voetbaltrainer Rik De Mil. Een paar dagen vol ontwikkelingen hebben een voorlopig eindpunt bereikt: De Mil is aangesteld als hoofdtrainer van Charleroi. De Mil tekent bij De Zebra's voor twee jaar.

Ontslagen architect van veelbesproken salonremise in België heeft alweer werk
© Pro Shots

Wat is er allemaal gebeurd? Wel: het begon zondagavond met de slotdag van het reguliere seizoen in de Jupiler Pro League. Westerlo, waar De Mil op de bank zat, en opponent RC Genk baarden opzien door in de blessuretijd van de wedstrijd bij een 1-1 stand zelfs voor de vorm niet meer te doen alsof ze nog wilden scoren. Van Genk, dat een remise nodig had om zijn plek in de play-offs om het kampioenschap veilig te stellen, werd min of meer aanvaard dat ze het op een akkoordje hadden gegooid.

Bij Westerlo hadden ze niks meer te winnen of verliezen. Het lijfsbehoud was op dat moment al zeker, dus heerste er onbegrip over de aanpak van De Kemphanen. De Turkse eigenaars van de club hebben De Mil een paar dagen na de wedstrijd op straat gezet. Bij Charleroi gebeurde hetzelfde, maar dan op sportieve gronden. De Waalse club moet naar de play-offs om handhaving, en ontsloeg trainer Felice Mazzù.

Nu neemt De Mil (42) het over op Mambourg, en heeft hij de kans om iets unieks te bewerkstelligen: in hetzelfde seizoen twee ploegen aan handhaving helpen. De kaarten staan gunstig: Charleroi begint met vijf punten voorsprong op KAS Eupen en KV Kortrijk aan die play-off, en zes stuks op RWDM. Alle ploegen spelen twee keer tegen elkaar, de ploeg die bovenaan eindigt, handhaaft zich rechtstreeks.

Pro League

Stand Degradatie Groep Pro League 2023/2024

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sporting Charleroi
35
11
9
15
34-51
-17
42
2
Kortrijk
35
8
7
20
28-64
-36
31
3
RWDM
35
7
9
19
39-74
-35
30
4
AS Eupen
35
7
4
24
27-66
-39
25
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Charleroi
Meer over Charleroi
Meer Westerlo
Meer over Westerlo
Meer Pro League
Meer over Pro League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.