Ontslag Rijkaard bevestigd: 'Hij is op non-actief gesteld'

Zaakwaarnemer Perry Overeem heeft tegenover het Algemeen Dagblad bevestigd dat Frank Rijkaard niet langer bondscoach van Saudi-Arabië is. Woensdagmiddag bracht persbureau AFP het nieuws al naar buiten.

Ontslag Rijkaard bevestigd: 'Hij is op non-actief gesteld'

'Ik heb begrepen dat ze Frank op non-actief hebben gesteld', vertelt Overeem over het ontslag van Rijkaard. 'Zijn contract liep pas aan het einde van 2013 af. Hij zal zich dus binnenkort bij me melden. Dan gaan we kijken hoe we dit gaan afwikkelen.'

Woensdag weigerde Overeem dat nieuws nog te bevestigen tegenover VI.nl. Wel gaf hij al aan spoedig met Rijkaard te spreken.

Op de officiële website van de Saudische voetbalbond is nog altijd geen bericht verschenen. Het bericht over Rijkaards ontslag kwam na de uitschakeling op het vriendschappelijke toernooi om de Golf Cup niet als een verrassing. De positie van de vijftigjarige Amsterdammer stond al langer onder druk.

Omdat Rijkaard nog een contract tot het einde van dit jaar heeft, krijgt hij naar verluidt vier miljoen euro mee. In juli 2011 werd de voormalig trainer van onder meer Oranje, Barcelona en Galatasaray aangesteld als bondscoach van Saudi-Arabië. Bij AC Milan, de club waar hij als speler furore maakte, wordt hij genoemd als mogelijke opvolger van Massimiliano Allegri.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's