Ontslag Ancelotti zorgt voor verdeeldheid bij Real Madrid

Reacties

De meningen rondom het ontslag van Carlo Ancelotti bij Real Madrid zijn nogal verdeeld. Waar Cristiano Ronaldo graag verder wilde met de Italiaanse coach, steunt captain Iker Casillas de beslissing van de clubleiding.

Ontslag Ancelotti zorgt voor verdeeldheid bij Real Madrid

'Carlo is een nobel mens en Madrid zal altijd zijn thuis blijven, maar ik sta wel volledig achter de beslissing van de club. Real Madrid is veeleisend en voorzitter Florentino Pérez en het bestuur hebben de juiste keuze gemaakt', zegt Casillas in gesprek met radiozender Cadena SER.

'Maar ik wil Ancelotti wel bedanken voor alles wat hij voor mij heeft gedaan, al was ik vorig jaar wel kwaad op hem omdat ik niet veel aan spelen toekwam', aldus de 34-jarige doelman van De Koninklijke. Dat is dit seizoen wel anders. Zowel in de Champions League als in de Spaanse competitie krijgt Casillas de voorkeur boven Keylor Navas.

Verdeeldheid
Waar Casillas zich kan vinden in het vertrek van Ancelotti, krijgt de ervaren oefenmeester ook opvallend veel steun. Zo lieten onder anderen Gareth Bale, James Rodríguez, Marcelo en Ronaldo blijken dat ze graag verder waren gegaan met Ancelotti. 'Een geweldige coach en een fantastisch persoon. Ik hoop dat we volgend seizoen weer samenwerken', meldde Ronaldo vlak voor het ontslag van Ancelotti via Twitter.

Daarmee wordt weer eens duidelijk dat de verdeeldheid binnen de selectie van de Madrileense grootmacht enorm is. Aan de nog aan te stellen opvolger van Ancelotti de taak om er weer een eenheid van te maken. Vorig jaar won Ancelotti de Champions League en Copa del Rey, terwijl hij dit seizoen nog de Europese Super Cup en de wereldbeker voor clubs opeiste.

Ancelotti leek op weg naar nieuwe successen, maar in 2015 ging het helemaal mis. Tot de jaarwisseling waren de prestaties van Real fantastisch: vanaf half september won de ploeg van Ancelotti liefst 22 duels op rij. Aan die reeks kwam op 4 januari een einde. Daarna trad het verval in. De Madrilenen eindigden met twee punten achterstand op Barcelona als tweede in de Primera Divisón. In de strijd om de Copa del Rey werd het in de achtste finale uitgeschakeld door stadgenoot Atlético Madrid, terwijl de titelverdediger in de Champions League strandde tegen Juventus in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.