Ontketende Mahrez leidt Leicester City naar koppositie

Reacties

Het succesverhaal van Leicester City blijft maar voort duren. Riyad Mahrez bezorgde zijn werkgever met een hattrick tegen Swansea City (3-0) alweer de negende winstpartij van dit seizoen en daarmee heroverden The Foxes de koppositie in de Premier League.

Ontketende Mahrez leidt Leicester City naar koppositie

Leicester wist door de verliespartij van medekoploper Manchester City (2-0 tegen Stoke City) eerder op de dag dat er bij een overwinning op Swansea City alleenheerschappij op het hoogste Engelse niveau zou volgen. En die eer trok de selectie van manager Claudio Ranieri maar al te graag naar zich toe.

Dat deed Leicester via een ontketende Riyad Mahrez. De Frans-Algerijnse buitenspeler excelleert dit seizoen in de schaduw van de recordjagende spits Jamie Vardy, met zeven goals en zes assists in de dertien competitiewedstrijden waarin hij in actie kwam. Mahrez voegde er in Swansea nog maar eens drie doelpunten aan toe.

Al na vijf minuten lag zijn eerste treffer van de middag in het net en ruim een kwartier later bleef hij ijzig koel toen hij met een hoge bal over de defensie van de thuisploeg vrij voor doelman Lukasz Fabianski werd gezet. Zijn geplaatste schot landde in de linkerhoek: 0-2. Na een kleine zeventig minuten tekende Mahrez voor zijn derde van de middag door, opnieuw aan de rechterkant vrijgespeeld, wederom in de linkerhoek raak te schieten.

Riyad Mahrez (links) snelt voorbij Swansea-middenvelder Leon Britton.
Riyad Mahrez (links) snelt voorbij Swansea-middenvelder Leon Britton.

Enig 'smetje' op de zorgenloze middag voor de manschappen van Ranieri was dat Vardy, partner in crime van Mahrez, zijn recordreeks niet voortzette. Het Premier League-record dat hij vorige week met een goal tegen Manchester United (1-1) van Ruud van Nistelrooy afpakte, blijft daardoor staan op minimaal één goal in elf opeenvolgende competitieronden.

Maar door de productie van Mahrez heroverde Leicester City de koppositie in de Premier League, een positie die The Foxes - inmiddels acht wedstrijden ongeslagen - na dertien speelronden al kortstondig innamen. Met 32 punten uit de eerste vijftien speelronden houdt de ploeg Arsenal (30), Manchester City en Manchester United (beiden 29) op afstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.