Ontembare productie Real Madrid onder José Mourinho

Op de productiviteit van Real Madrid staat dit seizoen geen enkele maat. Cristiano Ronaldo bracht zondag met een treffer tijdens het duel met Espanyol (5-0) zijn seizoenstotaal in competitieverband op dertig. Liefst twaalf teams uit de Primera División komen niet eens aan het doelpuntentotaal dat de Portugese superster in zijn eentje behaalt.

Ontembare productie Real Madrid onder José Mourinho

Als collectief is Real Madrid intussen hard op weg een nieuw doelpuntenrecord te vestigen. De formatie van trainer José Mourinho krijgt stilaan zicht op het clubrecord uit 1989/90. Onder coach John Toshack was Real destijds 107 keer in competitieverband trefzeker.

Met 85 doelpunten na slechts 25 speelronden, een gemiddelde van 3,4 doelpunten, ligt het team voor op schema. Indien Real Madrid het huidige moyenne vasthoudt, is het 22 jaar oude record al tijdens de 32ste speelronde gebroken. Mourinho zou vervolgens nog zes duels hebben om de productie verder aan te scherpen.

Overigens viert de club vandaag (dinsdag 6 maart) zijn verjaardag. Real Madrid werd opgericht in 1902 als Madrid FC. In 1920 kreeg de club het voorvoegsel Real (Royal - Koninklijk) door toedoen van koning Alfonso XIII. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's