'Onschuldige' Bouy en PEC akkoord met schikkingsvoorstel

Reacties

PEC Zwolle en Ouasim Bouy zijn akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om de middenvelder voor één duel te schorsen voor de rode kaart die hij zondag kreeg in het duel met Vitesse (5-1 nederlaag).

'Onschuldige' Bouy en PEC akkoord met schikkingsvoorstel

Bouy werd tijdens de wedstrijd tegen Vitesse bij een 3-1 achterstand uit het veld gestuurd nadat hij aanvaller Denys Oliynyk in het strafschopgebied naar de grond zou hebben getrokken. Naast de uitsluiting van de middenvelder liep PEC hierdoor ook tegen de 4-1 aan. Diezelfde Oliynyk benutte namelijk de toegekende penalty.

Na afloop van het duel liet Bouy voor de camera van FOX Sports weten het niet eens te zijn met de beslissing van scheidsrechter Pol van Boekel. 'Ik raak hem niet, trek mezelf terug', verklaarde de middenvelder, die dit seizoen door de Zwollenaren wordt gehuurd van Juventus. 'Ik ga dus voor vrijspraak en hoop dat de KNVB er ook zo in staat.'

Een dag later lijkt Bouy echter van gedachten veranderd. De KNVB meldt op de eigen website namelijk dat de middenvelder en zijn club het voorstel van één duel schorsing hebben geaccepteerd. Hierdoor mist hij het duel met FC Utrecht van komende vrijdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.