Onrust in Tweede Divisie: VVSB en Spakenburg grijpen in

Reacties

Hans van de Haar is ontslagen als trainer van Spakenburg. De Tweede Divisie-club nam deze maatregel zaterdagochtend na terugkomst van de selectie van een trainingskamp in Marbella.

Onrust in Tweede Divisie: VVSB en Spakenburg grijpen in

Het bestuur van Spakenburg geeft een gebrek aan chemie met de trainersgroep aan als reden. 'Het bestuur heeft onvoldoende vertrouwen dat Hans het tij nog kan keren', luidt de verklaring.

Spakenburg kende een zeer teleurstellende eerste competitiehelft onder de van FC Lienden overgekomen trainer. Van de Haar (foto) won twee keer op rij de zondagtitel met de club uit de Betuwe en greep in 2015 zelfs de algehele landstitel. De ex-spits, die ook als assistent bij FC Utrecht actief is, slaagde er echter niet in de club waar hij ooit als speler actief was mee te laten doen in de bovenste regionen van de Tweede Divisie. Assistent-trainer Arnold Klein neemt tot het einde van het seizoen de taken van Van de Haar over.

Aanvoerder Danny van den Meiracker is door Spakenburg teruggezet naar de B-selectie. De aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft al geregeld in opspraak door zijn gedrag in het veld en uitspraken in de media. Klachten van ploeggenoten over de instelling van Van den Meiracker hebben nu tot deze maatregel geleid.

VVSB
Ook in Noordwijkerhout heeft het clubbestuur een opvallende maatregel genomen. VVSB stuurde topscorer Giovally Serbony met onmiddellijke ingang weg. De spits, die dit seizoen al negen keer scoorde, is niet meer welkom om een zwaar disciplinaire reden. Het bestuur noemt het vergrijp zo ernstig dat een direct afscheid als onvermijdelijk werd gezien. Serbony speelde sinds 2012 voor VVSB en was de aanvaller waar het spel van de Bollenstreek-formatie volledig op afgestemd was. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.