Ongeslagen reeks van Atlético Madrid eindigt in Portugal

Atlético Madrid leed niet alleen het eerste puntenverlies in de Europa League, maar zag ook een langer lopende ongeslagen status sneuvelen bij Académica Coimbra.

Ongeslagen reeks van Atlético Madrid eindigt in Portugal

Académica Coimbra stelde de kwalificatie van Atlético Madrid voor de volgende ronde uit dankzij een 2-0 overwinning. De Portugese ploeg maakte dankzij twee treffers van Wilson Eduardo op eigen veld ook een einde aan een sterke reeks van de Spaanse bekerhouder, die na zestien Europese duels op rij zonder nederlaag weer in het stof moesten bijten.

Ondanks het resultaat in Portugal hoeft Atlético Madrid zich weinig zorgen te maken over een vervolg in de Europa League. De ploeg van trainer Diego Simeone (foto) heeft nog één punt nodig en kan dat desnoods in de laatste speelronde via een salonremise in de wacht slepen. Nummer twee Viktoria Plzen heeft namelijk ook aan één punt genoeg. Ook in de andere poules is er nog geen beslissing gevallen voor de plaatsen in de knock-outfase. Fenerbahçe is in Groep C dankzij een 2-0 zege op AEL Limassol dichtbij, net als Steaua Boekarest in Groep E. Een punt scheidt beide ploegen van de volgende fase. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's