Ongenaakbaar Bayern München verslaat ook Hertha BSC

Op Bayern München staat dit seizoen geen maat in de Bundesliga. De regerend kampioen heeft ook afgerekend met Hertha BSC: 2-0.

Bayern had in de 34ste minuut een hoekschop nodig om de Berlijnse muur van Hertha te doorbreken. Een corner van Arturo Vidal (foto boven) werd doorgekopt door Mehdi Benatia en bij de tweede paal maakte Thomas Müller het af. De 26-jarige aanvaller maakte alweer zijn dertiende competitiedoelpunt van dit seizoen en evenaarde zo zijn productie van de vorige jaargang.

Nog voor rust nam Bayern met een schitterende aanval de laatste spanning in de Allianz Arena weg. Javi Martínez verlengde een pass van Jérôme Boateng, waardoor Kingsley Coman alleen voor de doelman opdook. De negentienjarige Fransman gleed de bal beheerst binnen: 2-0.

Na de hervatting liet het oppermachtige Bayern na om verder afstand te nemen van Hertha. Müller miste de grootste kans, terwijl ook spits Robert Lewandowski het vizier niet op scherp had staan. Voor rust had de paal een treffer van de Pool in de weg gestaan. Bij Hertha, dat verrassend vierde staat, bleef Roy Beerens op de reservebank.

Thomas Müller opent de score met een kopbal.

Met de 2-0 zege gaf Bayern ook zonder vleugelflitsers Douglas Costa en Arjen Robben (net als Costa een spierblessure) een vervolg aan de sterke reeks in de Bundesliga. De club uit Beieren heeft na veertien duels liefst veertig punten, met de overtuigende doelcijfers 42-5. Achtervolger Borussia Dortmund heeft elf punten achterstand, maar komt zondag speelt BVB nog tegen VfB Stuttgart.