Ongelukkige rol Verhaegh en Gouweleeuw bij weggeven zege

FC Augsburg heeft met Paul Verhaegh en Jeffrey Gouweleeuw in de basis een zege weggegeven. De ploeg stevende thuis tegen Bayer Leverkusen af op een duidelijke zege, maar beide Nederlanders vertolkten een ongelukkige rol waardoor Ja-Cheol Koo zijn (valse) hattrick niet beloond zag worden met drie punten: 3-3.

Koo opende al na vijf minuten de score. Een schot van Alexander Esswein kwam via de lat terug, waarna de Zuid-Koreaan voor de eerste keer toesloeg. Vlak voor rust deelde de maker van het openingsdoelpunt nóg een ferme tik uit aan de bezoekers door voor de 2-0 te tekenen. Hij tikte binnen nadat voormalig SC Heerenveen-spits Alfred Finnbogason zijn poging tegen de paal had zien stranden. Finnbogason werd daarbij bediend door Verhaegh.

Na een klein uur leek het duel beslist. Opnieuw was Koo (foto) de doelpuntenmaker. Wederom werd hij in stelling gebracht door Finnbogason, die dit keer de bal met zijn borst klaarlegde. Maar hoewel de vierde nederlaag in de competitie op rij dreigde, toonde Leverkusen veerkracht. Het werd na de 3-1 van Karim Bellarabi – een tegendraads en ogenschijnlijk houdbaar schot –  immers nog flink spannend.

Na een eigen goal van Verhaegh (bij een corner kreeg hij ongelukkig de bal op zijn hoofd) sloeg het noodlot voor de thuisploeg immers ook nog toe. Gouweleeuw veroorzaakte in de extra speeltijd een penalty door hands te maken en kreeg daarvoor een rode kaart. Hakan Calhanoglu benutte tot overmaat van ramp de strafschop en zo tekende hij voor de eindstand.

Door het gelijkspel is Augsburg veertiende en verzuimde de ploeg belangrijke punten in de strijd tegen degradatie te pakken. Leverkusen toonde veerkracht, maar ziet de subtop verder uit beeld verdwijnen en is achtste.