Ongelukkige Holden opnieuw slachtoffer horrortackle

Het seizoen van Stuart Holden zit erop. De Amerikaanse international van Bolton Wanderers werd opnieuw het slachtoffer van een schofterige tackle. Was in maart 2010 tijdens de vriendschappelijke interland Nederland-Amerika Nigel de Jong nog de dader, dit keer was Johnny Evans van Manchester United de boosdoener.

Ongelukkige Holden opnieuw slachtoffer horrortackle

Tijdens het onderlinge duel (1-0 winst voor United) plantte Evans zijn noppen in de knie van Holden. Het gevolg: een gapende wond bij de Amerikaan. In het ziekenhuis moesten er 26 hechtingen aan te pas komen om de wond te dichten. Evans, die volledig terecht met rood naar de kleedkamer werd gestuurd, zorgde zo voor een vroegtijdig einde van het seizoen voor Holden.

De Amerikaan is zes maanden uit de roulatie, waardoor hij zich op volgend seizoen kan richten. Ook de halve finale van de FA Cup tegen Stoke City gaat aan de neus van de ongelukkige middenvelder voorbij.

Inmiddels ontving de 25-jarige Amerikaan al wel de excuses van Evans, liet hij via Twitter weten. 'Ik heb net een oprecht telefoontje gehad van Johhny Evans, die mij een voorspoedig herstel wenste. Hij vertelde me dat het geen opzet was, maar slechts een ongelukkige samenloop van omstandigheden.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's