Ongelooflijk Hasselbaink-effect bij Burton blijft niet onopgemerkt

Reacties

De tweede periode van Jimmy Floyd Hasselbaink als manager van het bescheiden Burton Albion is vooralsnog een groot succes. De Nederlander heeft de dolende ploeg weer op de rit gekregen en is door de goede prestaties genomineerd voor de titel Manager van de Maand in de League One.

Ongelooflijk Hasselbaink-effect bij Burton blijft niet onopgemerkt
© Pro Shots

Hasselbaink was tussen november 2014 en december 2015 ook al de coach van Burton en onder leiding van de coach promoveerden The Brewers toen vanuit de League Two naar de League One. Op dat niveau, het derde niveau van Engeland, is Burton momenteel ook actief. Na een eerste seizoenshelft met slechts twee overwinningen stond de ploeg echter onderaan en dreigde degradatie.

Het bestuur besloot om in te grijpen, stuurde Jake Buxton weg en haalde Hasselbaink terug. De Nederlander moest voor een schokeffect zorgen bij Burton en is daar zeker in geslaagd. De voormalig topspits zat tot dusver bij tien competitiewedstrijden op de bank en daarvan werden er acht (!) gewonnen. Gezien de prestaties van voor de jaarwisseling een werkelijk ongelooflijke prestatie.

Dinsdagavond werd er nog gewonnen van AFC Wimbledon (0-1) en daarmee kreeg de opmars van Burton een vervolg. De ploeg staat al een tijdje geen laatste meer en vindt zichzelf nu terug op de achttiende plek, drie plaatsen boven de degradatiestreep. De voorsprong op nummer 21 Northampton Town bedraagt vijf punten en Burton heeft ook nog eens twee duels tegoed.

Opvallend is dat onder leiding van Hasselbaink nog geen punt werd verspeeld in een uitwedstrijd. Alle vijf de duels buiten het eigen Pirelli Stadium leverden voor Burton drie punten op. De enige nederlagen die Hasselbaink tot dusver leed waren in thuiswedstrijden, tegen Ipswich Town (0-1) en Sunderland (0-3). De eerste thuiswedstrijd na zijn aanstelling werd ook nog verloren, met 1-5 van Oxford United, maar Hasselbaink zat toen nog als toeschouwer op de tribune.

In februari werden vier van de vijf wedstrijden gewonnen en die sterke serie heeft Hasselbaink nu een nominatie voor de eretitel Manager van de Maand in de League One opgeleverd. De coach heeft concurrentie van Neil Critchley (Blackpool), Darren Ferguson (Peterborough United) en Russell Martin (MK Dons).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.