Ongekende productie Kalou velt Hannover 96

Hertha BSC heeft zich dankzij de zege op Hannover 96 genesteld op de vierde plaats. Salomon Kalou was de grote man bij de Berlijnse gasten (1-3).

Kalou heeft sinds zijn entree bij Hertha BSC in 2014 nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten. De Ivoriaan kwam in zijn eerste seizoen tot een magere oogst van zes goals in 27 competitieduels. De voormalige Feyenoorder heeft dat aantal deze jaargang na elf Bundesliga-optredens al overtroffen.

Want Kalou was vrijdag ongekend productief. In de 33ste minuut begon zijn gedenkwaardige avond met de 0-1. Op aangeven van Genki Haraguchi zorgde hij voor de verdiende voorsprong voor Hertha BSC. Na een uur tekende Kalou na een goede counter voor de 0-2.

Een benutte strafschop maakte het feest in de 87ste minuut voor Kalou compleet. Met zijn derde treffer van de avond nam hij ook de laatste zorgen weg bij Hertha BSC, dat halverwege de tweede helft Hiroshi Kiyotake de spanning had zien terugbrengen.

Zijn drie goals leverden Kalou naast de wedstrijdbal een applauswissel op in de negentigste minuut en maakten Hertha BSC de nieuwe nummer vier in de Bundesliga.