Ongekend: Lahoz krijgt weer record op zijn naam

Reacties

Na hoon uit Argentinië en Nederland kan Antonio Mateu Lahoz nu ook op forse kritiek rekenen in zijn geboorteland Spanje. De scheidsrechter liet de derby tussen Espanyol en Barcelona volledig ontsporen in zijn eerste wedstrijd sinds de ook al uit de hand gelopen kwartfinale van het WK tussen Oranje en de uiteindelijke WK-winnaar. Het leverde hem een (nieuw) twijfelachtig record op.

Ongekend: Lahoz krijgt weer record op zijn naam
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 1
Espanyol
Espanyol

9 december zal waarschijnlijk voor altijd in de WK-boeken blijven staan: nooit eerder werden er zoveel gele kaarten uitgedeeld tijdens een WK-wedstrijd. Lahoz strooide met kaarten tijdens Nederland-Argentinië en ging daar zelfs gedurende de penalyserie mee verder. Een kaartrecord in La Liga heeft Lahoz niet op zijn naam geschreven, maar het Spaanse Sport zocht wel uit dat de wedstrijd voor een recordlengte stillag in de tweede helft.

Ruim negentien minuten was Lahoz bezig met het uitdelen van kaarten, het bijwerken van de administratie en het blussen van (soms door hem gecreëerde) brandjes. Nooit eerder werd er in Spanje zoveel tijd besteed aan randzaken. Kort na de derby op oudejaarsdag waren Spaanse media al vernietigend over het optreden van Lahoz.

Een kaartenrecord in Spanje heeft de arbiter dus niet te pakken. Hij deelde maar veertien gele kaarten (waarvan er twee resulteerden in rood) uit tijdens Barcelona-Espanyol, in 2009 viel liefst vijfmaal rood en negenmaal geel tijdens de competitiewedstrijd Athletic Bilbao-Santander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.