O'Neill put uit vierde divisie voor Ierse EK-selectie

Reacties

Callum O'Dowda is de meeste verrassende naam in de voorlopige EK-selectie van Ierland. De 21-jarige middenvelder heeft niet alleen nog geen interland gespeeld, maar is ook nog eens actief in League Two.

O'Neill put uit vierde divisie voor Ierse EK-selectie

O'Dowda heeft indruk gemaakt met Oxford United, dat mede dankzij zijn tien treffers promotie naar League One bewerkstelligde. De middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, kan op 27 mei tegen Nederland zijn debuut maken als Iers international.

Voor die vriendschappelijke interland in Dublin heeft bondscoach Martin O'Neill 35 man opgeroepen, onder wie ook de ervaren krachten als Shay Given (40) en Robbie Keane (35). Na het duel met Oranje brengt hij zijn selectie terug tot 23 man.

'Alles draait nu om de voorbereiding op het EK. Daarom wilden we tegen een team spelen van het kaliber Nederland', vertelde O'Neill bij het bekendmaken van zijn voorlopige EK-selectie. 'De wedstrijd in Dublin is zeer belangrijk met het oog op het krijgen van wedstrijdscherpte en om in de toernooi-modus te komen.'

Vier dagen na het duel met Nederland wordt in Cork nog geoefend tegen Wit-Rusland. Die wedstrijd is de laatste vriendschappelijke voor het EK voor Ierland op 13 juni begint. Ierland speelt op het EK in de groepsfase tegen Zweden, België en Italië.

Doel:
Verdediging:
Middenveld:
Aanval:
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.