Onduidelijkheid over Defour en Rekik houdt PSV gevangen

Reacties

Ruim een week voor de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Europa League – op 31 juli tegen de winnaar van het duel tussen Botev Plovdiv en Sankt Pölten – begint de onrust toe te slaan bij PSV.

Onduidelijkheid over Defour en Rekik houdt PSV gevangen

Trainer Phillip Cocu heeft er weliswaar begrip voor dat het aantrekken van Steven Defour (26) vertraging oploopt door de vraagprijs van FC Porto, maar moet er tevens rekening mee houden dat de gewenste transfer helemaal van de baan is. Technisch manager Marcel Brands gaat daar inmiddels wel van uit.

Het bedrag dat Porto vraagt – tussen de acht en negen miljoen euro, aldus Brands – is voor PSV onacceptabel. En het gat met het aanbod dat de Eindhovense club deed – zo’n vierenhalf miljoen – is dermate groot dat de manager in zijn hoofd al een potloodstreep door de naam Defour heeft getrokken. Voor Cocu zou dat een enorme tegenvaller zijn. Hij voerde al een gesprek met Defour, die zelf graag naar PSV wil komen.

Als alternatief voor Defour had PSV al de negentienjarige middenvelder Mario Pasalic van Chelsea op het oog. De club uit Londen wil zijn nieuwste aanwinst graag verhuren, maar stalt hem het liefst bij Málaga. Ook over de terugkeer van Karim Rekik (19) bestaat grote onzekerheid. De verdediger heeft zelf aangegeven graag nog een seizoen voor PSV te willen spelen, maar zijn werkgever Manchester City wil hem liever in Engeland stallen.

Daarnaast is PSV nog op zoek naar versterking voor de aanval. Na het wegvallen van Ji-Sung Park en Bryan Ruiz moet ook het aanstaande vertrek van Zakaria Bakkali worden gecompenseerd. PSV wil de achttienjarige Belg van de hand doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.