Onderzoek bij fans: 'Eredivisie aantrekkelijk en spannend'

De Eredivisie is volgens het merendeel van de seizoen- en clubcardhouders van alle Eredivisieclubs een aantrekkelijke en spannende competitie met internationale toptalenten. Wel heerst er verdeeldheid over de kwaliteit en de financiële gezondheid van de hoogste afdeling van het Nederlandse betaalde voetbal.

Onderzoek bij fans: 'Eredivisie aantrekkelijk en spannend'

Dat blijkt uit het jaarlijkse Eredivisie Fan Onderzoek van de KNVB, waaraan meer dan 45 duizend fans meededen. Opvallend is dat slechts een derde van de deelnemers vindt dat er in de Eredivisie kwalitatief goed wordt gevoetbald. Een kwart van de fans is het daar niet mee eens, terwijl het merendeel neutraal blijft.

Ook bij de financiële gezondheid van de Eredivisie worden vraagtekens gezet. Meer dan een kwart van de fans denkt dat er geen sprake is van een financieel gezonde competitie. Dat neemt niet weg dat meer dan tachtig procent positief is over de spanning en de aantrekkelijkheid van de Eredivisie, die volgens tweederde van de fans bovendien internationaal toptalent herbergt.

VeiligheidDat de meeste fans zich nog altijd vermaken tijdens een Eredivisiewedstrijd, komt naar voren in de toeschouwersaantallen. De gemiddelde bezettingsgraad van de stadions is liefst 86 procent. Bij negen van de achttien clubs komt dat percentage zelfs uit boven de negentig procent.

Positief is bovendien dat liefst 84 procent van de seizoenkaarthouders zijn abonnement zo goed als zeker zal verlengen en dat slechts een kleine minderheid zich zorgen maakt over de veiligheid in de stadions op wedstrijddagen.

VI.nlOm hun favoriete club ook buiten de wedstrijden om te volgen, baseren fans zich voor een groot deel op de officiële websites van hun club. Ook VI.nl neemt een prominente rol in bij de informatievoorziening. Voor veertig procent geldt de website van Voetbal International als een belangrijke bron van informatie. Bron: Fan Onderzoek Eredivi<b></b>sie Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergrote weergave.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen