Onderzoek bevestigt lichte knieblessure voor Blind

Reacties

Ook nader onderzoek naar de knieblessure van Daley Blind heeft uitgewezen dat hij zonder zorgen op vakantie kan. De Oranje-international heeft slechts een 'verrekking van de buitenste knieband', zo meldt Ajax op de clubwebsite.

Onderzoek bevestigt lichte knieblessure voor Blind

Blind liep zijn knieblessure zaterdag op tijdens de troostfinale van het WK. In de slotfase verliet de Ajacied het veld op een brancard, nadat hij eerder met de 2-0 nog bij had gedragen aan de uiteindelijke 3-0 zege van het Nederlands elftal op gastland Brazilië.

Waar de blessure zich aanvankelijk ernstig liet aanzien, meldde Blind na afloop zelf al dat hij dacht dat het mee zou vallen.

Blind mag eerst nog van een vakantie genieten voordat hij zich bij Ajax meldt.  De drie WK-gangers van Ajax krijgen drie weken de tijd  van trainer Frank de Boer om te herstellen. Pas op maandag 4 augustus zullen zij weer meetrainen met de selectie.

Blind, Joël Veltman en Jasper Cillessen missen daardoor de wedstrijd tegen bekerhouder PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal, die een dag eerder plaatsvindt. De competitie begint voor de Amsterdammers op zondag 10 augustus tegen Vitesse, eveneens in De Arena, maar het drietal krijgt eerst nog de tijd om wedstrijdfit te worden.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.