Ondernemingskamer: Wang moet ADO 2,2 miljoen betalen

Reacties

De ondernemingskamer was maandag duidelijk in haar oordeel: Hui Wang zal gewoon aan zijn financiële verplichtingen moeten voldoen. Dat betekent dat hij nog 2,2 miljoen euro zal moeten betalen aan de club. Op 28 december zal de civiele rechter zich uitspreken over deze zaak die door ADO Den Haag is aangespannen.

Ondernemingskamer: Wang moet ADO 2,2 miljoen betalen

De advocaten van Wang stelden dat hun cliënt al een gedeelte van dit bedrag had voldaan en ook dat er bepaalde eisen vastzaten aan de betaling. Zo eiste Wang dat Lee Zheng als directeur werd aangesteld bij ADO Den Haag. De ondernemingskamer oordeelde echter dat Wang een overeenkomst heeft getekend om 3,7 miljoen euro te betalen en dat er geen enkele eis was verbonden aan de betaling van het geld. Die eis kwam pas in een later stadium en heeft geen waarde. Van die 3,7 miljoen heeft hij slechts 1,5 miljoen euro voldaan.

Als uit het onderzoek van de ondernemingskamer blijkt dat Wang definitief zijn macht kwijt raakt bij ADO Den Haag, dan rest hem nog maar één ding: hij kan beroep in cassatie instellen bij de Hoge Raad. Het is namelijk niet mogelijk in hoger beroep te gaan. De Hoge Raad toetst of het hof het recht en de procesregels goed heeft uitgelegd en toegepast en of een uitspraak voldoende is onderbouwd. De Hoge Raad doet de zaak inhoudelijk niet over. Er komt geen nieuw onderzoek naar de feiten en de feiten worden ook niet opnieuw vastgesteld. Bovendien moet ook worden beoordeeld of de zaak zich wel leent voor cassatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.