Onbegrip Mourinho over vrijpleiten Touré

Reacties

Yaya Touré wordt, tot ongenoegen van José Mourinho, niet vervolgd door de FA. De middenvelder van Manchester City trapte Ricky van Wolfswinkel na tijdens het competitieduel met Norwich City (0-0). Het voorval ontging scheidsrechter Jon Moss.

Onbegrip Mourinho over vrijpleiten Touré

De Ivoriaan gaf de Nederlander vlak voor tijd een schop tegen zijn rug. De Britse media voorspelden een schorsing van drie wedstrijden, maar de Engelse voetbalbond liet maandag weten Touré niet te vervolgen. Tot grote verbazing van Mourinho. 'Als de FA het voetbal wil beschermen moet Touré geschorst worden', liet de manager van Chelsea weten. 'Als hij niet geschorst wordt is de boodschap duidelijk: je kunt doen wat je wilt', aldus Mourinho.

Overigens toonde het slachtoffer, Van Wolfswinkel, zich uiterst collegiaal. Via Twitter deelde hij de volgende boodschap met zijn volgers. 'Het is goed dat Touré niet geschorst wordt. Spelers van dat kaliber horen op het veld. Wat op Carrow Road gebeurt, blijft op Carrow Road. Dit zijn dingen die gebeuren op het veld. Ik geniet altijd van zijn spel. Dus laten we nu verder kijken en genieten van het voetbal. Daar draait alles om.'

Bellamy
In tegenstelling tot Touré staat Craig Bellamy mogelijk wel een fikse schorsing te wachten. De spits van Cardiff City deelde afgelopen zaterdag tijdens de South Wales derby met Swansea City (3-0 nederlaag) een elleboogstoot uit aan Jonathan de Guzman.

Opvallend genoeg maakt de FA van dit voorval wel werk. De overtreding van Bellamy op de Oranje-international ontging scheidsrechter Andre Marriner, maar op basis van de videobeelden kan de Welshman alsnog geschorst worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.