Onana na dertig jaar opvolger Van Breukelen, videoscheids verpest sfeer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Onana na dertig jaar opvolger Van Breukelen, videoscheids verpest sfeer

Rudi Völler, de sportief directeur van Bayer Leverkusen, is geen voorstander van de videoscheidsrechter. Het extra paar ogen wordt dit Bundesliga-seizoen tijdens elke wedstrijd ingezet. 'Het voetbal is een tikje rechtvaardiger geworden, maar de videoarbiter is ook een stemmingsdoder. Het spektakel in het stadion lijdt onder het systeem', zegt de oud-international in gesprek met Sport Bild. 'Voor supporters is het moeilijk te volgen. Je hebt een beetje het gevoel dat je pas mag juichen om een treffer als de tegenstander zich opmaakt voor de aftrap.'

• Ajax-keeper André Onana zal vrijdag op sportpark De Toekomst de Tonny van Leeuwen-trofee voor de minst gepasseerde doelman van het voorbije seizoen in ontvangst nemen. De prijs werd in 1987 voor het laatst uitgereikt (Hans van Breukelen was de winnaar), maar is nu nieuw leven ingeblazen door de supportersvereniging van FC Groningen en het Dagblad van het Noorden. Tonny van Leeuwen, die uitkwam voor FC Groningens voorloper GVAV, overleed op 28-jarige leeftijd aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

• Daniel da Cruz Carvalho, beter bekend als Dani, blaast donderdag 41 kaarsjes uit. De Portugees maakte naam met een fantastische goal tijdens de Champions League-kwartfinale tussen Atlético Madrid en Ajax in 1997. Behalve Ajax diende de technicus Sporting Lissabon, West Ham United, Benfica en Atlético Madrid.

• Een ontmoeting tussen vakidioten (in de allerbeste zin van het woord) Maurizio Sarri en Pep Guardiola na de spectaculaire Champions League-clash van woensdagavond tussen Napoli en Manchester City.

• Rafael van der Vaart zag woensdag op Wembley hoe zijn oude club Tottenham Hotspur zijn andere oude club Real Madrid versloeg. De fans van de Londenaren zijn de inmiddels 34-jarige spelmaker nog niet vergeten.

• Oud-spits Tommy Bechmann kreeg tijdens een vakantie in Málaga goed nieuws te horen. De Deen, die onder meer uitkwam voor VfL Bochum en SC Freiburg, heeft de jackpot in de Deense loterij gewonnen. Die zege levert hem omgerekend bijna 700.000 euro op. 'Ik doe al jaren mee aan de loterij en ik gebruik altijd de getallen die overeenkomen met de geboortedata van mijn kinderen', verhaalt Bechmann in Deense media.

• Het is vandaag 2 november, precies achttien jaar na de 1-0 zege van Feyenoord op Rosenborg BK in de groepsfase van de Champions League. De Braziliaan Somalia eiste die avond de hoofdrol op met zijn winnende treffer, waardoor de Rotterdammers de laatste zestien bereikten. Andere tijden…

Bonaventure Kalou snelt langs de latere Ajacied André Bergdølmo.
Bonaventure Kalou snelt langs de latere Ajacied André Bergdølmo.

• FC Groningen-directeur Hans Nijland blijft ook in sportief roerige tijden vrolijk.

• Tijdens een vurig debat in de Tweede Kamer ging het ook opeens over PSV.

• Voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Manchester City van woensdagavond werd Dries Mertens in het zonnetje gezet door Napoli. De productieve Belg speelde afgelopen weekeinde tegen Sassuolo namelijk zijn tweehonderdste wedstrijd voor de club uit Napels.

• Fans van Besiktas waren deze week even in de veronderstelling dat Marouane Fellaini op het punt stond te tekenen voor hun club. Het bleek echter zijn tweelingbroer Mansour te zijn die werd gespot in een hotel. Wat die andere Fellaini deed in Istanbul is onduidelijk. Misschien de boel alvast verkennen voor een mogelijke overstap van de Manchester United-speler? Fellaini wordt al wel enkele maanden gelinkt aan Besiktas.

De tweelingbroers Fellaini:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.