Onana allang vergeten: Sommer heeft Serie A-record voor het grijpen

Reacties

Hij kende vorig seizoen een geweldige voetbaljaargang, maar in Milaan is er niemand meer die het nog heeft over André Onana. Opvolger Yann Sommer heeft de ex-Ajacied doen vergeten, dankzij een prachtig debuutjaar. Ook heeft de Zwitser een prestigieus record voor het grijpen.

Onana allang vergeten: Sommer heeft Serie A-record voor het grijpen
© Pro Shots

Met Onana onder de lat haalde Inter de finale van de Champions League. Die werd verloren, hoewel Onana de beste keeper van het Europese hoofdtoernooi was. In de strijd om de landstitel greep de Nerazzurri ook mis. Napoli greep de Scudetto.

Dit seizoen eindigde het Champions League-avontuur op dramatische wijze na strafschoppen, maar is de landstitel al bijna aan Inter vergeven. Dat is mede te danken aan de ijzersterke achterhoede, waar ook Oranje-international Stefan de Vrij een belangrijk onderdeel van is. Sommer is het laatste slot op de deur en lijkt nauwelijks te passeren in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens La Gazzetta dello Sport is Sommer op weg zichzelf de geschiedenisboeken in te keepen. De doelman hield dit seizoen al zeventien (!) keer zijn doel schoon in de Serie A. Met nog tien competitiewedstrijden te gaan, stevent hij af op een record.

Het clean sheet-record staat in de Serie A op 21. Vijf doelmannen bereikten die mijlpaal: Fabio Cudicini (AC Milan), Sebastiano Rossi (Milan), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (AS Roma) en Ivan Provedel (Lazio) konden dat aantal halen. Sommer lijkt dichtbij een evenaring of zelfs verbetering van het record van zijn vijf voorgangers.

Afgelopen zomer kwam Sommer voor een schijntje over van Bayern München. Dat gebeurde nadat Onana juist voor een torenhoge transfersom van ruim zestig miljoen euro naar Manchester United ging. Van die deal lijkt niemand in Milaan spijt te hebben gehad. Met zestien punten voorsprong op de eerste belager lijkt de Scudetto voor het grijpen.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
35
28
5
2
81-19
+62
89
2
AC Milan
35
21
8
6
67-42
+25
71
3
Juventus
35
18
12
5
48-27
+21
66
* Actueel tot en met 9 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.