Omstreden penalty helpt Equatoriaal-Guinee verder

Reacties

Gastland Equatoriaal-Guinee heeft verrassend de kwartfinale van de Afrika Cup bereikt. Bij Congo maakte bondscoach Claude Le Roy zijn naam Koning van Afrika waar.

Omstreden penalty helpt Equatoriaal-Guinee verder

Equatoriaal-Guinee, dat de deelname dankte aan het overnemen van de organisatie na het terugtrekken van Marokko, begon de laatste groepswedstrijd in de wetenschap dat alleen een zege op Gabon volstond voor een vervolg van het toernooi.

Tien minuten na rust nam het duel een beslissende wending in het voordeel van de ploeg van bondscoach Esteban Becker. Javier Balboa ging makkelijk naar de grond na een verdedigende actie van Lloyd Palun. De aanvaller, die onder contract staat bij het Portugese Estoril, verdiende daarmee een strafschop die hij ook zelf benutte. In de slotfase maakte invaller Ibán een einde aan de onzekerheid bij Equatoriaal-Guinee.

Naast het gastland schaarde Congo zich bij de laatste acht. Voor bondscoach Claude Le Roy betekende de 2-1 zege op Burkina Faso dat hij voor de zevende keer, met vijf verschillende landen, een plaats in de Afrika Cup-kwartfinale veroverde. Thievy Bifouma zette Congo op het goede spoor. Na de late gelijkmaker van Aristide Bancé was de 2-1 van Fabrice Nguessi voldoende voor het pakken van de groepswinst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.