'Om eerlijk te zijn verkies ik Engeland boven Rusland'

De toekomst van Ajacied Toby Alderweireld (24) blijft onzeker. De verdediger van Ajax staat in de nadrukkelijke belangstelling van Spartak Moskou, maar geeft toe liever een transfer naar Engeland te maken.

'Om eerlijk te zijn verkies ik Engeland boven Rusland'

'Het is belangrijk dat ik een stap vooruit kan zetten', herhaalt de Belgische international in Het Nieuwsblad nog maar eens zijn transferwens. 'Spartak Moskou is een optie, maar ik zal goed moeten nadenken. Rusland is ver van huis, maar het niveau is er wel hoger dan in Nederland.'

'Om eerlijk te zijn verkies ik wel Engeland boven Rusland', gaat de verdediger verder. 'Elke voetballer droomt ervan om in de Premier League te voetballen. Everton, Tottenham, Newcastle? We zullen zien welke opties ik heb. Bij Ajax ben ik natuurlijk bijna zeker van mijn basisplaats. Eén jaar voor het WK is dat ook een belangrijk element', sluit hij ook een langer verblijf in Amsterdam niet uit.

Begin deze week kwam naar buiten dat Spartak bovengemiddelde interesse heeft in Alderweireld. 'Toby concentreert zich eerst op de interland met België deze week tegen Frankrijk', zei zijn zaakwaarnemer Sören Lerby toen nog.

'Pas daarna gaan we alles eens rustig op een rijtje zetten. En dan is Spartak een van de clubs waar we het over gaan hebben. Maar eerst moeten Ajax en Spartak maar eens kijken of ze eruit komen. Tot die tijd heeft het weinig zin ons hierover uit te spreken.'

De scouts die Alderweireld woensdag tegen Frankrijk gevolgd hebben, zagen hem in ieder geval uitstekend voor de dag komen. Na afloop van het 0-0 gelijkspel kreeg hij van bondscoach Marc Wilmots complimenten voor zijn spel tegen Franck Ribéry. Zondag staat voor Alderweireld en Ajax De Klassieker tegen Feyenoord op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen