Olympique Lyon zegeviert eindelijk weer eens

Een aantal gerenommeerde clubs die momenteel een bedenkelijke klassering innemen wonnen hun duel: Auxerre, Olympique Lyon en Girondins Bordeaux.

Arles-AJ Auxerre 0-4 Voor rust tekende Alain Traoré uit een moeilijke hoek voor 0-1 en was Benoit Pedretti ietwat gelukkig: 0-2. Roy Contout bracht de stand in het tweede bedrijf op 0-3. Met een fraaie krul bepaalde Valter Birsa de eindstand op 0-4.

Girondins Bordeaux-Lorient 1-0 De slecht aan de competitie begonnen thuisploeg boekte een nipte maar waardevolle zege. Michael Ciani tekende na 26 minuten voor het enige doelpunt.

AS Monaco-Brest 0-1 Monaco kon tegen het verrassende Brest de punten niet in eigen huis houden. De Monegasken zagen Bruno Grougi na zeventig minuten de enige treffer uit de wedstrijd maken. Door de zege stijgen de bezoekers naar een knappe derde plaats. Al moet die positie wel gedeeld worden met Toulouse, dat zondag nog in actie komt. Monaco bezet de vijftiende plaats.

AS Nancy-Olympique Lyon 2-3 Uit een prachtige aanval kwam Lyon op voorsprong, Lisandro López (foto) was de afmaker. Jimmy Briand kopte de tweede treffer voor de bezoekers binnen, waarna André Luiz na rust de aansluitingstreffer produceerde. De thuisploeg kwam zelfs op gelijke hoogte door Julien Feret. Briand maakte echter zijn tweede goal en bezorgde Lyon de winst. FC Sochaux-RC Lens 3-0 Sochaux gaf in het thuisduel met Lens de goede seizoensstart een vervolg. Al voor de onderbreking nam het elftal afstand van de uitploeg. Modigo Maïga maakte na dertien minuten spelen op zeer fraaie wijze de openingstreffer. Hij haalde de bal op eigen helft op, stoomde richting doel en besloot zijn dribbel met een rake afstandsknal.

Ideye Brown verdubbelde met een intikker op slag van rust de voorsprong, waarna Damien Perquis een kwartier voor het laatste fluitsignaal de onrust definitief wegnam: 3-0. Door de overwinning handhaaft Sochaux zich in de bovenste regionen (vijfde plaats). Bij Lens is het een heel ander verhaal, de ploeg bezet de voorlaatste positie.

Valenciennes-Caen 2-1 In tegenstelling tot Sochaux kon Caen de goede reeks niet doorzetten. Op bezoek bij Valenciennes werd er met 2-1 verloren. Grégory Pujol was halverwege het eerste bedrijf de maker van het eerste doelpunt. Hij kopte zijn ploeg fraai naar een voorsprong.

Vijf minuten later was het Mahamadou Samassa die met een intikker de marge naar twee doelpunten vergrootte. De aansluitingstreffer van Youssef El Arabi kwam te laat voor de bezoekers.