Olympique Lyon verpest eigen titelfeestje

De titel kon Olympique Lyon op de laatste speeldag niet ontgaan. Alleen als de regerend landskampioen een gunstig doelsaldo van negentien doelpunten zou verspelen ten opzichte van Olympique Marseille, dan zou de titel alsnog naar Marseille gaan. Dat onwaarschijnlijke scenario kwam niet uit.

Olympique Lyon verpest eigen titelfeestje

Toch kon Lyon nauwelijks trots zijn op de wijze waarop de tweede titel op rij werd binnengehaald. De 4-1 nederlaag op eigen veld tegen het bescheiden Guingamp was eigenlijk een aanfluiting. Sidney Govou was de enige speler die het thuispubliek kon laten juichen. Sonny Andersson wist niet te scoren in zijn laatste duel voor Lyon.

Marseille sloot het seizoen ook af in mineur. Door de 1-0 nederlaag bij FC Nantes verspeelde L'OM de tweede plaats aan AS Monaco, dat wel zijn werk deed door met 6-0 te winnen van Troyes. Monaco plaatste zich daardoor voor het hoofdtoernooi om de Champions League, terwijl Marseille eerst voorronde moet spelen.

Girondins Bordeaux en FC Sochaux verzekerden zich van een plaatsje in de UEFA Cup. Bordeaux klopte Lille dankzij twee treffers van Pauleta met 2-0. Sochaux won met 2-1 van Sedan, dat daarmee degradeerde. AJ Auxerre greep daardoor naast Europees voetbal maar kan via het winnen van de bekerfinale alsnog het seizoen goedmaken. Le Havre won wel met 2-1 van Olympique Nice, maar kon daarmee niet voorkomen dat het toch degradeerde.

Bekijk hier al onze video's