Olympique Lyon moet vrezen voor koppositie

Olympique Lyon moet vrezen zijn koppositie in de Franse Ligue 1 kwijt te raken. De koploper én titelverdediger kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen degradatiekandidaat Lille. Zonder ster-aanvaller Sonny Anderson slaagde L'OL er niet in het stug verdedigende Lille te verontrusten. Mocht nummer twee AS Monaco zondag winnen van RC Strasbourg, dan nemen de Monegasken op doelsaldo de eerste plaats over van Lyon.

Girondins Bordeaux haalde flink uit bij AC Ajaccio: 6-1. Voor rust leek het duel al beslist omdat Ajaccio met negen spelers de tweede helft in moest na rode kaarten voor Moracchini en Lacombe, terwijl Pauleta Les Girondins op een 1-0 voorsprong had gezet. Bernard Diomede maakte echter verrassend gelijk namens de thuisploeg, in de zestigste minuut. Drie minuten hield Ajaccio slechts stand, waarna Bordeaux de gastheer oprolde: Pauleta scoorde nog twee keer, Savio, Jean-Claude Darcheville en Camel Meriem maakten de overige doelpunten, die zorgden voor de 6-1 eindstand. Het verschil met Lyon bedraagt nog drie punten.

Zowel FC Sochaux als Guingamp hield een fraaie reeks in stand, door een 0-0 gelijkspel. Sochaux is nog altijd ongeslagen op eigen veld, terwijl Guingamp al vijf wedstrijden geen tegentreffer heeft geïncasseerd.

Ook FC Nantes en Paris Saint-Germain speelden gelijk: 1-1. Nicolas Gillet (1-0 Nantes) en Alioune Toure (1-1 PSG) scoorden. En ook bij Stade Rennes-Olympique Nice was er geen winnaar: 2-2. Cédric Mionnet tekende halverwege de tweede helft voor de 2-2 namens Nice.

Door het puntverlies van vele concurenten klom AJ Auxerre naar de gedeelde vijfde plaats (met Sochaux). De ploeg van coach Guy Roux won met 1-0 van Le Havre door een goal van Olivier Kapo.