Olsen: 'Verschrikkelijk, slechtste wedstrijd sinds tijden'

Reacties

Tot onvrede van Morten Olsen liet Denemarken maandagavond de kans liggen om afstand te nemen van Portugal en Albanië. De bondscoach van de Denen zag zijn ploeg zelden zó slecht spelen als in Armenië (0-0).

Olsen: 'Verschrikkelijk, slechtste wedstrijd sinds tijden'

Zonder de geblesseerde Christian Eriksen creëerde Denemarken nauwelijks kansen in Yerevan, waardoor het drie dagen na de 0-0 tegen Albanië opnieuw het doel niet vond. 'We speelden in de eerste vijftig minuten nog wel oké, maar daarna was het van onze kant verschrikkelijk. Het was onze slechtste wedstrijd sinds tijden, we faalden in de laatste twintig minuten', reageerde Olsen na afloop tegenover de Deense tv.

Denemarken loopt door het tweede gelijkspel op rij het risico dat het de koppositie in Groep I kwijtraakt. Portugal en Albanië hebben na de confrontatie van vanavond nog een wedstrijd tegoed en kunnen de voormalig Europees kampioen (1992) naar de derde plaats verwijzen, zeker omdat de mannen van Olsen tijdens hun laatste duel op bezoek gaan in Portugal.

Spiegel
Hoewel de play-offs mogelijk uitkomst bieden, dreigt Denemarken voor de tweede keer op rij een groot toernooi te missen. 'Onze spelers zijn niet stabiel genoeg', luidde de verklaring van Olsen. 'Bijna iedereen haalde een laag niveau. Ik heb de spelers gevraagd wat er fout ging. Ze moeten eens goed in de spiegel kijken. We hadden aan de bal beter moeten zijn en anders de duels moeten winnen.'

Nicklas Bendtner ontkwam ook niet aan de malaise. 'Dit is heel erg teleurstellend', zei de spits van VfL Wolfsburg. 'Het ontbrak ons vandaag aan de eindpass. We creëerden geen kansen, dan wordt het lastig om te scoren.' En dus dreigt de derde plaats. 'Dit is niet de situatie waarop we hadden gehoopt, maar we zien wel wat er gebeurt. We zullen proberen Portugal te verslaan.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.