Olsen: 'Ik heb nooit één moment getwijfeld aan Poulsen'

Simon Poulsen heeft in Denemarken definitief afgerekend met alle twijfels. De linksback van AZ kan na zijn goede optreden tegen het Nederlands elftal woensdagavond opnieuw rekenen op een basisplaats tegen Portugal.

Olsen: 'Ik heb nooit één moment getwijfeld aan Poulsen'

'Iedereen heeft kunnen zien dat hij verdedigend niet zo slecht is', verwijst bondscoach Morten Olsen naar diens prestatie tegen Oranje. Die wedstrijd opereerde Poulsen, met Arjen Robben als directe tegenstander, solide. 'Maar zelf heb ik nooit een moment aan hem getwijfeld.'

Een basisplaats tegen Portugal is voor de negentienvoudig international extra bijzonder. In beide onderlinge kwalificatieduels (3-1 verlies uit, 2-1 winst thuis) werd Poulsen als linksback gepasseerd ten faveure van Michael Silberbauer.

De allrounder werd destijds beter in staat geacht de vleugelspitsen Cristiano Ronaldo en Nani op te vangen. Tijdens de voorbereiding op het EK kreeg Silberbauer evenwel geen enkele minuut speeltijd bij de Denen.

Olsen: 'In Denemarken is er veel aandacht geweest voor de fouten die Poulsen soms maakte. Maar wij kijken vooral naar de dingen die Poulsen goed doet. En dat is verdedigen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's