Olmo voorkomt in extremis Spaanse blamage na kolderieke gelijkmaker

Reacties

Spanje heeft zaterdagavond ternauwernood een blamage kunnen voorkomen in de voorbereiding op het WK in Qatar. In Barcelona, waar La Roja zelden oefent, won de wereldkampioen van 2010 in de slotminuut van Albanië. Op kolderieke wijze gaf Spanje even daarvoor een voorsprong uit handen.

Olmo voorkomt in extremis Spaanse blamage na kolderieke gelijkmaker
Spanje
Spanje
2 - 1
Albanië
Albanië

Spanje begon tegen Albanië de voorbereiding op het WK in Qatar. Bondscoach Luis Enrique koos bij aanvang van die cyclus voor een hoop invloeden uit Barcelona. In het RCDE Stadium van Espanyol stonden Eric García, Pedri, Gavi en Ferran Torres allemaal in de basiself. Jordi Alba begon in Catalonië op de bank. Dani Carvajal was de enige speler van Real Madrid in de selectie en begon als rechtsback.

Het nietige Albanië leek op voorhand rijp voor de slacht. De ploeg van Edoardo Reja groef zich direct na de aftrap in en probeerde de Spanjaarden bij het eigen doel weg te houden. En via een grote, geduldige rondo ging de thuisploeg op zoek naar de openingstreffer om de ban te breken.

Een kansenregen konden de Spanjaarden echter niet veroorzaken. De frontlinie - onder aanvoering van captain Álvaro Morata - kwam niet verder dan enkele speldenprikken. Albanië weerde zich kranig, zonder gevaar te stichten. Het schoot in de eerste helft geen enkele keer in de richting van het doel van David Raya. De doelman van Brentford maakte in zijn geboortestad zijn debuut.

Torres breekt de ban
Enrique wisselde er in de tweede helft op los, maar de Albaniërs konden lang de poort gesloten houden. Bijna tachtig procent balbezit resulteerde lange tijd niet in een verschil op het scorebord. Tot Morata naar de kant gehaald werd. Hij werd vervangen door Yeremi Pino. Pino had ruim twee minuten nodig om de beslissing te forceren en bracht Ferran Torres in stelling. Hij schoot overtuigend binnen.

Torres onderstreepte daarmee zijn prominente rol in het Spanje van Enrique. De aanvaller van Barcelona is topschutter onder de bondscoach. Het was alweer zijn dertiende goal sinds het aantreden van de oefenmeester. Enkel Sergio Ramos en Morata (beiden negen treffers) kunnen zijn productiviteit enigszins volgen.

Debuut bijna verpest
Waar het Albanese verzet leek te breken, pakte Spanje niet door. Sterker, het verpestte het debuut van Raya bijna. Vlak voor tijd werd de goalie met de allereerste poging tussen zijn palen alsnog verschalkt. Myrto Uzuni - speler van Granada - zorgde voor bijna de gigantische stunt van Albanië en een Spaanse blamage. Dani Olmo redde in extremis echter de meubelen. De invaller bekroonde op prachtige wijze een voorzet van Alba tot de winnende treffer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.