Oliseh met Fortuna ruim langs Jong Ajax na bizarre comeback

Fortuna Sittard heeft Jong Ajax verslagen in een waar spektakelstuk: 5-2. Halverwege hadden de bezoekers nog een riante voorsprong.

Jong Ajax-trainer Marcel Keizer (foto) kon maandagavond beschikken over flink wat Eredivisie-ervaring. Donny van de Beek, Mateo Cassierra, Václav Cerny, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri, Jairo Riedewald en Kenny Tete hadden allemaal al ervaring op het hoogste niveau en dat was voor rust ook wel te zien in Limburg.

Door treffers van Cerny en Cassierra ging Jong Ajax rusten met een 0-2 voorsprong, maar de nummer twee van de Jupiler League gaf het in de tweede helft helemaal weg. De thuisploeg van trainer Sunday Oliseh, die in de periode 1997-99 voor Ajax speelde, kwam fabelachtig terug.

Zes minuten na rust zorgde Finn Stokkers voor de aansluitingstreffer, waarna de schade voor Jong Ajax nog beperkt bleef. Maar nadat Perr Schuurs een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker had gezorgd, liep de thuisclub over de Amsterdammers heen. Gavin Vlijter en Djibril Dianessy, die twee keer scoorde, bepaalden de eindstand op 5-2.

De tweede overwinning onder leiding van Oliseh was pas de zevende van Fortuna Sittard dit seizoen in de Jupiler League. De Limburgers blijven steken op de zestiende plaats. Jong Ajax staat nog altijd tweede met vier punten minder dan koploper VVV-Venlo, dat maandag verloor van Jong PSV.