Olde Riekerink: 'Galatasaray-spelers willen dat ik blijf'

Reacties

Jan Olde Riekerink sluit niet uit dat hij ook volgend seizoen nog de hoofdtrainer is van Galatasaray. De Nederlander, die hoofd opleidingen was in Istanbul, volgde in maart van dit jaar op interim-basis de ontslagen Mustafa Denizli op.

Olde Riekerink: 'Galatasaray-spelers willen dat ik blijf'

Onder leiding van Olde Riekerink werden de resultaten in de competitie niet veel beter. Galatasaray sloot het seizoen dan ook af als nummer zes, maar wist deze week wel de beker te winnen door in de finale aartsrivaal Fenerbahçe te verslaan. Bovendien hebben de spelers van de Turkse topclub de samenwerking met Olde Riekerink als erg prettig ervaren, vertelt de trainer zelf aan De Telegraaf.

'De spelers willen graag dat ik blijf, maar van de board heb ik nog niks gehoord. Ik loop er zeker niet voor weg, als dat verzoek alsnog komt, maar voorlopig richt ik me op mijn taak als hoofd jeugdopleiding, waarvoor ik hier in eerste instantie ben gekomen', aldus de oefenmeester van de club van Wesley Sneijder.

De bekerwinst van Galatasaray maakte veel los in Turkije en ook Olde Riekerink kon zijn geluk niet op. 'Deze medaille hang ik naast die van de avondwandelvierdaagse. Dat was de laatste prijs die ik had gewonnen. Natuurlijk ben ik ook kampioen geworden met het tweede van Ajax en heb ik veel voldoening gehad van mijn werk als opleider, maar deze prijs na winst in een beladen finale met de grote concurrent Fenerbahçe heeft zoveel impact.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.